Uprava gre v Budimpešto

Upravnice in upravniki FUL POVEZANI smo za vas pripravili nepozabni vikend v Budimpešti, kjer ne bo manjkalo dobre družbe, zabave in tudi ogledov mesta. Za vas smo pripravili tudi nekaj presenečenj, zato se čim prej prijavi saj je na voljo samo 50 mest!
________________________________________________
PRIJAVA:
12.10. – 26.10.
Vsak dan (razen sreda) od 8.30-12.00 pred P1 (do zapolnitve mest)
Pohitite saj se mesta hitro polnejo 😉
________________________________________________
cena za študente FU: 85€
cena za ostale študente 105€

cena vključuje:
– 2x nočitev z zajtrkom
– prevoz po programu
– vodenje
– 1 urna panoramska vožnja z ladijco
– osnovno nezgodno zavarovanje
– welcome drink prvi večer v Budimpešti
_________________________________________________
Program
1. dan:
Zjutraj odhod avtobusa iz Slovenije in nadaljevanje vožnje po vstopu na Madžarsko ob južni obali Blatnega jezera do Budimpešte. Madžarski prestolnici pravijo tudi lepotica ob Donavi, predvsem zaradi slikovite lege ter veličastne arhitekture, ki ji daje poseben pečat zlato obdobje mesta v drugi polovici 19. stoletja. Po prihodu se bomo najprej podali na peštansko stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Vožnja do Trga Herojev, ki je lociran v čudoviti okolici slikovitega mestnega parka. Sledi odhod proti strogemu mestnemu jedru in znameniti ulici Vaci, ki velja za srce mesta. Prosit čas za samostojne oglede, kosilo in obisk nepozabne pokrite tržnice.
Nato sledi avtobusni ogled ostalih mestnih znamenitosti – vožnja mimo Parlamenta do veličastne Štefanove katedrale, ki navduši vedno znova še tako zahtevnega obiskovalca. Nastanitev v hostlu pozno popoldne.
2. dan:
Po zajtrku si bomo najprej mesto ogledali še z druge perspektive. Odpravili se bomo na panoramsko vožnjo z ladijco od Margaretinega otoka, pod vsemi pomembnimi mostovi, mimo pročelja parlamenta in pod znamenito Citadello… Sledil bo »skok« čez verižni most na grajski grič, kjer je Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača in od koder je čudovit razgled na Budimpešto. V popoldanski čas bomo preživeli v središču mesta, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega.
3. dan:
Po neprespani noči se bomo za začetek odpeljali na najlepšo razgledno točko mesta – Citadello. Tam bomo pomahali Budimpešti v slovo, nato pa nas bo pot vodila proti Blatnemu jezeru, kjer se bomo ustavili na polotoku Tihany, ki je naravni rezervat. Na vrhu pečine polotoka pa je vasica z istim imenom, ki velja za pravi muzej na prostem. Odlikuje jo tradicionalna arhitektura hišk kritih s trstiko, kakršne so nekoč prekrivale celo regijo. V popoldanskih urah sledi povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

P.S: da ne bote mislili, da smo pozabili na zabavo in žure vse to in še več pričakujte ko prispete v Budimpešto 😉
_________________________________________________
Dogodek omogočili:
Ful Povezani (Študentska organizacija fakultete za Upravo)
– študentski svet fakultete za upravo
– G3 spirits
Goholidays