Strokovna ekskurzija v Sarajevo

FUL POVEZANI tokrat za vas pripravljamo ekskurzijo glede na vaše želje. 🙂 Obiskali bomo bisera balkana Sarajevo in Mostar. Kdor je že bil z nami na ekskurzijah ve, da se te ne zamuja, kdor pa še ni bil mora to še spoznati. Vsi, ki želite biti del te nore ekskurzije pohitite s prijavami saj so mesta omejena. Pri prijavah velja načelo: kdor prej pride, prej potuje. 😉

Potrebna je prijava na povezavi: https://goo.gl/forms/SD5KOKjJgUuQ1srG3
Prijava je zaključena, ko plačaš prijavnino. Čas pobiranja prijav na fakulteti bo objavljen naknadno.

PROGRAM:

1. DAN
Odhod avtobusa iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Sledi nočna vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice do Sarajeva. V bosansko prestolnico bomo prispeli v zgodnjih dopoldanskih urah. Sledil bo ogled Baščaršije, Begove džamije, sinagoge in drugih znamenitosti v strogem mestnem jedru. Na poti med čevapdžinicami in burekđinicami se bomo sprehodili mimo številnih kavarn saraya Morića Hana, Bezistana in naprej po Ferhadiji do večnega ognja. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta ali prve čevape pri Željotu ali v kateri izmed drugih znanih čevapdžinic. Po okusnem bosanskem kosilu sledi namestitev v hotelu, kjer bomo popoldan izkoristili za počitek in pripravo na večerni skupinski žur do jutra v enem izmed sarajevskih lokalov ali nočnih klubov.
* Naknadno bomo objavili strokovni del ekskurzije, ki bo potekal prvi dan – ogled institucije.

2. DAN
Drugi dan bomo namenili spoznavanju kultnega Mostarja, ki velja za biser Hercegovine. Po prihodu v mesto se bomo sprehodili se bomo po slikovitem mestu, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči hamami, cerkvami in čaršijami. Obiskali bomo najpomembnejši mostarski spomenik, ki je danes pod Unescovo zaščito – obnovljen most prek Neretve, ki stoji namesto v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Večer bomo preživeli v enem izmed nočnih klubov in spoznavali čare rakije.

3. DAN
Z lokalnim vodnikom se bomo podali po poteh vojnega Sarajeva. Ogledali si bomo prve bojne črte, aleje snajperjev, stadion Koševo, dvorano Zetra, Židovsko pokopališče, Grbavico, popolnoma prerešetano naselje Dobrinja, zrušeno poslopje časopisne hiše Oslobođenje, kasarno Maršala Tita, glavni štab UNPROFOR-ja, poslopje RTV BiH in ostale objekte, ki so bili zaznamovani v času obleganja mesta. Ogled bomo zaključili v znamenitem »tunelu spasa« pod letališko stezo, ki je bil dolge mesece edina vez Sarajevčanov z zunanjim svetom. Sledi še kratek skok v središče mesta za zadnje okrepčilo in polni novih spominov in doživetij se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA:
– 49€/osebo za študente FU
– 90€/osebo za zunanje
Študenti FU imajo prednost pri prijavi pred zunanjimi.

Cena vključuje:
– prevoz s turističnim avtobusom,
– 2x nočitev z zajtrkom v hotelu,
– oglede po programu,
– osnovno nezgodno zavarovanje,
– vodenje in organizacijo potovanja

DOPLAČILA :
– izlet po vojnem Sarajevu in izlet v Mostar 15 € (Ogled Mostarja se bo izvedel v primeru vsaj 30 zainteresiranih udeležencev).

NAMESTITEV:
Hotel 3* v Sarajevu, na dosegu mestnega prevoza / 2 – ali 3 – posteljne sobe s TWC, SAT TV, telefon / zajtrk / v hotelu restavracija.

Cena je izračunana na udeležbo vsaj 45 oseb na avtobusu. V primeru manjšega števila potnikov se cena sorazmerno dvigne.

Dogodek so omogočili:
– Študentska organizacija Ful Povezani
– Študentski svet Fakultete za upravo
– G3spirits
– Cockta
– Legionar Gym